BANI sau CALITATE, Ce să aleg ?

Ce să aleg, BANI sau CALITATE?

          Alegerea dintre bani sau calitate pare a fi o provocare esenţială a societăţii actuale. Si cand spunem BANI, ne referim la economia pe care o poate face un potential client. Desigur că această alegere ţine de o serie de factori. De educaţia d-voastră, de nivelul de trai, de orientarea spre o viaţă mai bună. Serviciile societati noastre dupa cum bine stiti reprezinta o eticheta a calitati in domenilul spalari covoarelor. NU spunem noi acest lucru, ci clientii spalatoriei noastre, care ne-au trecut pragul ani la rand.

Pierderea valorii calitative a spalări covoarelor. Bani sau calitate?

         Calitatea a devenit uşor, uşor un atribut pierdut al lumii în care trăim. Influenţa banilor, lăcomia şi superficialitatea au înrobit percepţia despre calitate. Marea majoritate vrea IEFTIN, IEFTIN… si atat, fara sa gandeasca, ca ieftin si de calitate NU EXISTĂ. Lumea modernă a concept clientul care aprecieaza mai mult banii înaintea calităţii.

        Calitatea este foarte greu de definit atat de catre spalatoriile de covoare cat si de clientii acestora. Ambele parti declara: ”oferim servicii profesionale de spalare a covoarelor de inalta calitate – dorim servicii de inalta calitate ”. Ce se întampla in realitate si ce conteaza cel mai mult in selectia unei spalatorii de covoare este defapt pretul final.  De cele mai mule ori presiunea care o pun clienti pe pretul spalarii covoarelor afecteaza grav calitatea procesului tehnologic de spalare a covoarelor.

        Riscurile competiţiei pentru cel mai mic preţ trebuie privite de către clienti ca un risc de depreciere a calitati serviciilor prestate.  În calitate de client, dacă ceea ce doriti este asigurarea unei calităţi înalte, în final aceasta este o situaţie de câştig reciproc. Win – Win. Calitatea in domeniul spalarii covoarelor NU este compatibila cu cel mai mic pret. Nici nu ar avea cum… . Costurile cu consumabilele , cu mentenanta utilajelor, cu forta de munca si cu logistica functionarii au crescut alarmant de mult.

CARE SUNT RISCURILE ALEGERII CELUI MAI MIC PREŢ ÎN MOD EXCLUSIV?

Compromiterea indeplinirii termenilor contractuali:

         Alegerea spalatoriei de covoare cu cel mai mic preţ poate avea ca rezultat nerespectarea termenilor contractuali. Intarzieri nejustificate a timpilor de predare. Deteriorarea produselor d-voastra. Covoare, mochete, paturi, pilote …etc. Fuga de raspundere a prestatorului de servicii in cazuri de pierdere, furt  a produselor predate pt. spalare. Întrucât costurile executării angajamentului original sunt posibil să nu mai poată fi susţinute de către spalatoria de covoare aleasa.

.Concurenţă       inechitabilă/neloiala:

         Dacă alegeţi o spalatorie de covoare cu calitate scăzută, veţi contribui la concurenţa inechitabilă/neloiala de pe piaţă. Acest lucru se datorează faptului că spalatoria de covoare cu preţul cel mai mic nu va putea furniza servicii de calitate bună, ceea ce va determina spalatoriile de covoare să concureze numai la categoria preţ, nu şi la nivelul calităţii serviciilor. De asemenea, va avea un efect negativ asupra dvs. în calitate de client, întrucât vă va limita numarul de spalatorii de covoare cu o calitate bună din rândul cărora aveţi de ales.

 Dezinteresul poate avea un impact negativ şi asupra d-voastra. Bani sau calitate?

         A opta pentru spalatoria de covoare cu cel mai mic preţ va avea un efect dăunător legat de calitatea serviciilor furnizate, întrucât cel mai mic cost nu poate justifica instruirile necesare. Supervizarea, managementul serviciilor precum şi asigurarea condiţiilor legale de muncă ale angajatilor efectiv nu pot fi realizate corespunzator.

         În consecinţă, pe piaţa locala se va observa o competiţie pentru aducerea la cel mai mic numitor comun a calităţii serviciilor de spalare a covoarelor. Drept rezultat, d-voastra veti avea mai puţine opţiuni in a alege spalatorii de covoare care sa ofere servicii de calitate bună dintre care să alegeti şi să va asigurati ca serviciile platite sunt îndeplinite.

         Alternativa alegerii spalatoriei de covoare cu cel mai mic preţ şi un nivel redus al calitatii va scădea imaginea branșei în ochii d-voastra. Acest lucru coboară, de asemenea, percepţia publică   pozitivă   a clientilor care achizitioneaza servicii de spalare a covoarelor ieftine si de slaba calitate.

Ne gasiti si pe